Little Greene is een Engelse verffabrikant en produceert al sinds 1773 verf in Manchester. De verfproducten maken zij aan de hand van een traditioneel recept. Daarbij bewaken zij continu de kwaliteit van de verf en werken zij nauw samen met English Heritage. Het verfmerk is onder andere verkrijgbaar bij Verfwebwinkel.nl.

Bijzondere verfkleuren

Little Greene staat vooral bekend om hun unieke verfkleuren. Zo bestaan de kleuren uit de ‘Colours of England-collectie’ uit 164 verschillende kleuren die een beeld geven van 300 jaar kleurgeschiedenis. Daarbij heeft iedere kleur een eigen verhaal. Verder zijn de kleuren verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Zo zijn er varianten die uitermate geschikt zijn voor muren, plafonds en houtwerk, maar ook voor vloeren, metselwerk, buitenschilderwerk of radiatoren. Daarbij heeft de milieuvriendelijke verf een goede dekking, een diepe kleur en een lange levensduur.


Milieuvriendelijke aanpak

Het verfmerk maakt gebruik van de beste natuurlijke pigmenten. Zo voldoet de Little Greene verf op waterbasis aan alle wetgevingen. De verf op basis van olie is gemaakt van in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Daarbij kun je ervan uitgaan de verf zeer goed dekt. Ook bevatten alle verpakkingsmaterialen gerecycled materiaal. Na gebruik worden de materialen opnieuw gerecycled.

Veilige verf voor kinderen

De verf is bovendien veilig voor kinderen. Het is een prima keuze wanneer je kinderkamers of kindermeubelen wil verven. Zo is de Intelligent Matt Emulsion (muurverf voor binnen) en Intelligent Eggshell (lak voor binnen) goedgekeurd volgens Europese normen. De verf staat ook bekend als speelgoedverf, omdat het vrij is van metalen. Zo weet je zeker dat de kids veilig kunnen spelen!

 

Alle voordelen van Little Greene:

  • Producten hebben een lange levensduur
  • Gebruiks- en milieuvriendelijke verf
  • Perfecte dekking met een intense kleurbeleving
  • Veilig voor kinderen, gecertificeerd als kind-veilig volgens NEN-EN 71-3:1995
  • De productie in de fabriek is veilig en gecertificeerd volgens European Environmental norm: NEN-EN-ISO 14001:2004

Meer informatie


Benieuwd naar alle voordelen van Little Greene? Vraag het ons verfspecialisten team gerust! Zij kunnen je voorzien van alle informatie over dit verfmerk. Je kunt hen via de chat bereiken of geef ons gewoon een belletje!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »