Douglas Olie; Speciaal voor Douglas Hout en Lariks

Douglas hout en Larix hout zijn zachte houtsoorten die in het Nederlandse klimaat onbehandeld enkele jaar meegaan, maar met een laagje Douglas Olie voor jaren de tuin kunnen verfraaien als pergola’s, carports, veranda’s, overkappingen en buitenkeukens.

Douglas en Larix houtsoorten komen voornamelijk uit Noordwest Europa en zijn van zichzelf vettig en hebben een warme rood, roze tekening. Het nadeel is dat ze onder invloed van wind, zon en regen extreem snel verkleuren waardoor die warme uitstraling verloren gaat.
Dit is te voorkomen door ze te behandelen met Hermadix Douglas olie. Deze olie voedt het hout en is transparant waardoor de tekening van het hout zichtbaar blijft.

Douglas hout is momenteel zeer populair. Het is een houtsoort met een mooie uitstraling. Om deze uitstraling te behouden heeft Hermadix Douglas Olie ontwikkeld voor nieuw en oud douglas- en lariks hout.

Douglas olie geeft een transparante uitstraling zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven. Verder dringt deze Douglas olie diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling.  
Douglas Olie droogt snel en is makkelijk verwerkbaar.  Vaak zijn 1-2 lagen Douglas olie al voldoende voor een prachtig resultaat en bescherming. 
Om een onderhoudslaag aant ebrengen volstaat het om het hout licht te schuren.

Douglas olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten. Douglas Olie van Hermadix is verkrijgbaar in de kleuren Naturel, Smokey White en Dim Grey in 2,5 liter verpakking die goed is voor ongeveer 25 m2.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »