Hardhout komt uit de tropische regenwouden en wordt veel gebruikt voor schuttingen en buitenmeubelen.Hardhout is een sterke houtsoort dat onbehandeld een jaar of twintig meegaat, maar onder invloed van het weer wel enorm vergrijsd.

Als u de mooie, warme uitstraling die dit houtsoort van zichzelf heeft, wilt behouden dan moet u het voor gebruik behandelen met olie of beits.  

Verfwebwinkel heeft de volgende producten in het assortiment voor hardhout:

  • Reinigers / Cleaners
  • Hardhoutolie

Hardhout Reinigers / Cleaners:

Met de hardhoutreiniger van Owatrol tover je vervuild en vergrijsd hardhout eenvoudig on in de originele staat. Ook voor teakhout is deze Nettrol geschikt. Daarmee kun je de vergrijsde en vervuilde teakhouten tuinmeubels op een milieuvriendelijke manier grondig gereinigd kunnen worden. De meubels zien er na gebruik van deze reinigers weer uit als nieuw.

Hardhoutolie:

Speciaal voor teak is er Owatrol D1 olie. Deze olie verzorgd het hout en geeft het een klein beetje glans. Na droging is deze teakolie waterafstotend en voorkomt het vergrijzing. Het product bevat geen siliconen en kan desgewenst worden overgeschilderd. Met deze olie wordt de originele houtkleur geaccentueerd.

Liever een kleurtje op de tuinmeubels, schutting of pergola? Dan is Mathys Fassitek een goed idee. 
Deze universeel toepasbare hardhoutolie is verkrijgbaar in verschillende houtkleuren. Het grote voordeel van Mathys Fassitek is dat het geen filmlaag vormt, bladdert dus niet en is geschikt voor alle hardhouten ondergronden. Ook zeer geschikt voor Bangkirai is ook een houtsoort die veel gebruikt wordt in en om het huis.
De mooie, warme uitstraling van Bangkirai hardhout gaat verloren door weersinvloeden als het niet op tijd wordt behandelt. Bangkirai wordt vuil en grijs en vlonders kunnen gevaarlijk glad worden door aanhechting van algen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »