Primer voor kunststof heb je nodig als je kunststof voor de eerste keer gaat schildern. Gewone verf hecht namelijk niet op gelijk op kunststof. Daar heb je eerste een primer voor nodig. We hebben een ruime keuze uit kunststofprimers van verschillende merken, want zonder goede kunststofprimer kun je de verf er zo vanaf schrapen met je nagel.


Waar moet ik op letten als ik primer voor kunststof koop?

Primer voor kunststof heb je in vele verschillende vormen en van verschillende merken. Voor het schilderen in en om het huis volstaat een 1 component kunststof primer. 2 Componenten primer zijn geschikt voor industriële situaties of te gebruiken onder extreme omstandigheben. Grofweg heb je twee soorten kunststof primer; op waterbasis en terpentinebasis. Deze kunststof primers doen allebei hun werk even goed namelijk hechting creëren op het kunststof oppervlak. Dat doen de onderstaande primers voor kunststof allemaal, vaak ook zelfs op metaal, glas, zink, hout keramiek en andere gladde oppervlakten.

Wanneer moet ik een primer voor kunststof aanbrengen?

Je hoeft alleen een kunststof primer aan te brengen als het kaal en onbehandeld kunststof is. Indien het reeds geschilderd is hoef je geen kunststof primer aan te brengen. Er is ook verf waarbij je nooit een kunststof primer aan hoeft te brengen en dat is CombiColor Multisurface van Rust-Oleum. Deze verf hecht overal op zonder tussenkomst van primers. Echt ideaal zou je denken, dat is ook zo alleen is deze verf maar in een beperkt aantal RAL-kleuren beschikbaar.

Kan ik primer voor Kunststof op kleur bestellen?

Ja dat kan bij sommige primers wel die kun je op dezelfde kleur bestellen als de aflak. Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk het resultaat van de keur te zien krijgt en de afwerklaag zal beter dekken want het kleurverschil is kleiner. 

Hoe breng primer voor kunststof aan?

Er zijn primers voor kunststof op waterbasis en op terpentine basis, ze verwerken allebei even goed. Je kunt ze allebei met een viltrollertje aanbrengen of met een universele kwast. Alvorens je primer voor kunststof aan kunt brengen moet je goed ontvetten met Universol en het oppervlak ruw maken met een Scotch Brite. Daarna kun je de primer aanbrengen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »