Een RAL kleurenwaaier online bestellen gaat heel eenvoudig via Verfwebwinkel. Hier vind je niet alleen de officiële RAL kleurenwaaiers, maar ook de Sikkens kleurcollectie naar RAL en de Mathys kleurenwaaier inclusief RAL kleuren. In deze kleurenwaaiers vind je een overzicht van alle RAL kleuren. Denk hierbij aan populaire kleuren als RAL 9010, RAL 9001, RAL 7016, RAL 9016, RAL 9005, RAL 9003 en RAL 7021. Welke verfkleur je ook zoekt: in de RAL collectie vind je altijd een geschikte kleur verf voor jouw schilderklus! Koop daarom eerst een RAL kleurenwaaier voordat je gaat verven.

RAL kleuren

RAL kleuren zijn de standaard voor het definiëren van de kleuren voor verf en coatings in de bouw, verkeersveiligheid en industrie. Het coderingssysteem is in de tweede helft van de jaren 20 in Duitsland ontstaan. De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Het bekendste RAL coderingssysteem is dat van de RAL Classic kleuren. Deze kleuren bestaan uit 4 cijfers en hebben elk een eigen kleurnaam. Het eerste cijfer heeft betrekking op de kleurtint waartoe de kleur behoort. RAL kleuren die beginnen met een 9 zijn wit of zwart, terwijl RAL kleuren beginnend met een 7 tot de grijstinten behoren. Vandaar dat je deze kleurnamen veel terugziet. Zwart, wit en grijs zijn immers neutrale en populaire verfkleuren. Het is moeilijk om de RAL kleuren digitaal te laten zien. Ieder beeldscherm laat de kleur namelijk weer anders zien. Om de juiste RAL kleur te kiezen, kun je daarom het beste de officiële RAL kleurenwaaier gebruiken.

Officiële RAL kleurenwaaier

Met de officiële RAL kleurenwaaier, kun je zien hoe de RAL verfkleuren er in het echt uit zullen zien. Bij Verfwebwinkel kun je verschillende RAL kleurenwaaiers kopen. De meeste mensen kiezen voor de RAL kleurenwaaier K5 groot. Met deze kleurenwaaier kun je alle kleuren het duidelijkst zien, omdat op ieder deel van de waaier één kleur is afgebeeld. Een goed alternatief is de RAL kleurenwaaier K7 klein. Ook hierin vind je alle RAL kleuren, maar deze staan op ieder deel bij elkaar naar kleurtint.

RAL 9010, RAL 9001, RAL 9016 en RAL 7021

Van de RAL kleuren RAL 9010, RAL 9001, RAL 9016 en RAL 7021 zijn tevens officiële moederstalen verkrijgbaar. Je kent deze kleuren ook wel onder de noemer zuiverwit, crème wit, verkeerswit en zwartgrijs. Deze plastic kleurstalen zijn kleurecht, omdat ze gemaakt zijn door RAL zelf. Op de kleurstaal is tevens reliëf en diepte aangebracht om het kleurverschil op verschillende ondergronden te kunnen zien. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld de juiste kleur kozijnen wilt kiezen.

RAL kleuren Sikkens en Mathys

In principe kun je alle verfsoorten in RAL kleuren verkrijgen. Sikkens en Mathys hebben echter tevens een speciale kleurenwaaier uitgebracht waarin de RAL kleuren ook zijn opgenomen. In de Sikkens kleurenwaaier vind je alle Sikkens kleurnummers met de daarmee corresponderende RAL kleuren. Handig voor als je twijfelt of je de juiste kleur hebt! Ook in de Mathys kleurenwaaier zijn de RAL kleurnummers en kleurnamen opgenomen. Ideaal voor als je met Mathys verf aan de slag gaat.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »