Voordelig je schuurpapier kopen

Schuurpapier is van essentieel belang voor je gaat lakken. Door te schuren verwijder je oude verfresten en ruw je het oppervlak op. Door het oppervlak op te ruwen zal de verf veel beter hechten, ook heb je minder kans op druipers. Ook kun je met schuurpapier oneffenheden en roest verwijderen. 

Hoe ga je te werk met schuurpapier?

Het is belangrijk om eerst het oppervlak te ontvetten voor dat je kunt gaat schuren. Na het ontvetten van je oppervlak kun je aan de slag, werk met schuurpapier altijd van grof naar fijn! 

Korrelgrootte

Hoe hoger het getal hoe fijner het schuurpapier. Je mag natuurlijk grotere stappen nemen in de korrelgrootte van het schuurpapier maar het verschil in korrel mag nooit groter zijn dan 100. Doe je dat wel dan haal je onnodig veel hout en verfresten weg bij het gebruik van het schuurpapier.

Schuurpapier

Er zijn verschillende soorten schuurpapier verkrijgbaar bij Verfwebwinkel. Voor een eenmalige of kleine klus kun je voor een schuurvel gaan, deze zijn voor zowel droog als nat schuren verkrijgbaar. Er is ook schuurpapier op rol verkrijgbaar ( 5 tot 25 meter) , deze zijn er in verschillende korrelgroottes.

Schuursponzen

Je kunt met zowel schuurpapier als een schuurspons schuren. Een spons heeft enkele voordelen:

  • Tast de vorm van de ondergrond niet aan.
  • Het stoft minder.
  • Ook nat te gebruiken.
  • Flexibeler voor lastige details.

Verfwebwinkel heeft schuursponzen van Mirka, 3M en Anza in het assortiment.

Elektrisch schuren

Als je snel en stofvrij wilt schuren kun je ook voor een elektrisch model gaan. De Rupes Delta Schuurmachine LS71TE is voorzien van een krachtige ventilator, die naast de koeling van de motor ook het fijnstof afzuigt en in de Green Tech filter blaast die volledig het fijnstof filtert. Je kunt tot wel 8 uur schuren met dit apparaat. 

Tips!

Slecht schilderwerk kun je het beste met korrel 120 schuren, de grondverf met korrel 180 en de eerste laklaag met korrel 240 schuren. Is je schilderwerk nog in goede staat? Gebruik dan korrel 150 of 180, na de eerste laklaag kun je hem nogmaals schuren met korrel 240.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »