Glasweefsel voordelig online kopen?

Bestel hier voordelig verschillende soorten glasweefsel of renovatievlies. Glasweefselbehang is deels decoratief, deels functioneel. Het wordt meestal opgebracht om een gebarste en beschadigde muur te versterken. Slecht en/of oud pleister- en stucwerk worden door het fijne raamwerk van sterk glasvezel keurig tegen de muur gehouden, zonder een kans te krijgen verder af te brokkelen.

Gladde muren versterken met Renovatievlies

Het meest verkochte gladde vlies is de Decorscan Renovatievlies NDS 50. Een renovatievlies die is voorgeschilderd met latex. Daardoor zuigt deze minder in bij het schilderen. Gladde muren zijn zeer populair maar kwetsbaar omdat het vaak gestucd word met enkel kalk. Renovatievlies verstevigd muren die zijn afgewerkt met kalk zodat je toch de look en feel hebt van een gladde muur.Decorscan Renovatievlies NDS 50 heeft een gewicht van 150 gram per vierkante meter.

Wat is het meest gebruikte glasweefsel?

De meest gebruikte standaard ruit is de Decorscan Glasweefsel Ruit NDS-310P. Een glasweefsel van 145 gram m². Een grammage wat een goede balans is tussen stevigheid op de muur en toch not steeds prettig te verwerken is. En dan met name in binnen en buitenhoeken. De Decorscan Glasweefsel Ruit NDS-310P is ook voorgeschilderd (pre-painted) zodat deze minder verf opneemt tijdens het afwerken van het glasweefsel. Je kunt de Decorscan Glasweefsellijm gebruiken om deze te plakken op verschillende ondergronden.

Andere patronen in glasweefsel

Glasweefsel kent na de standaard ruit en het renovatievlies nog vele patronen. Echter hebben wij een selectie gemaakt van de meeste patronen glasweefsel. Hierbij kun je denken aan de visgraat. Of de grove variant van de standaard ruit. Of een fijnere variant van de standaard ruit. Deze soorten zijn ook allemaal voor geschilderen (pre-painted) en gemaakt door Decorscan.

Verdere voordelen van Glasweefselbehang zijn:

  • Brandvertragend: glasvezel brandt niet of nauwelijks. Zeker gecombineerd met een ondergrond van gipsplaat heeft u een uitstekende brandveiligheid.
  • Stootvast: de kracht van glasvezelbehang voorkomt dat het stuc- of pleisterwerk bij aanstoten loslaat.
  • Verwijderbaar? helaas is glasweefselbehang nagenoeg niet meer verwijderbaar indien gelijmt met glasweefsellijm.
  • Hygiënisch: glasweefselbehang is gemaakt van glasvezels en deze zijn allergievrij. Samen met de verf vormen zij een hygiënisch schild. Hierdoor kunnen organismen in de ondergrond zich niet nestelen.

Waarmee kun je glasweefselbehang overschilderen?

Glasweefselbehang kun je overschilderen met diverse soorten muurverf (latex). Bijvoorbeeld Sigma Sigmatex Superlatex Mat of Sikkens Alphacryl Pure Mat. Hiervoor kun je een gewone vachtroller gebruiken, die je normaal ook voor deze muurverf zou gebruiken. Indien je een kwalitatief mindere muurverf gebruikt, heb je een grote kans op craqueleren ( barsten in de muurverf), dit komt doordat er spanningsverschil is tussen de glasweefsellijm en de muurverf.

Je kunt glasweefselbehang ook overschilderen met een 2 componenten epoxy coating. Hierdoor wordt het glasweefselbehang nog beter afwasbaar, schorbaar zelfs. Je kunt hier een 2K coating van Rust-Oleum voor gebruiken, bijvoorbeeld e Rust-o-Thane 9200

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »