Glasweefsel bestel je bij Verfwebwinkel

Bestel hier voordelig verschillende soorten glasweefsel of renovatievlies. Glasweefselbehang is deels decoratief, deels functioneel. Het wordt meestal opgebracht om een gebarsten en beschadigde muur te versterken. Slecht en/of oud pleister- en stucwerk worden door het fijne raamwerk van sterk glasvezel keurig tegen de muur gehouden, zonder een kans te krijgen verder af te brokkelen.

Voordelen van glasweefsel

  • Brandvertragend: glasvezel brandt niet of nauwelijks. Zeker gecombineerd met een ondergrond van gipsplaat heeft u een uitstekende brandveiligheid.
  • Stootvast: de kracht van glasvezelbehang voorkomt dat het stuc- of pleisterwerk bij aanstoten loslaat.
  • Verwijderbaar? helaas is glasweefselbehang nagenoeg niet meer verwijderbaar indien gelijmt met glasweefsellijm.
  • Hygiënisch: glasweefselbehang is gemaakt van glasvezels en deze zijn allergievrij. Samen met de verf vormen zij een hygiënisch schild. Hierdoor kunnen organismen in de ondergrond zich niet nestelen.

Renovatievlies

Het meest verkochte gladde vlies is de Paintura muravlies renovatievlies. Een renovatievlies die is voorgeschilderd met latex. Daardoor zuigt deze minder in bij het schilderen. Gladde muren zijn zeer populair maar kwetsbaar omdat het vaak gestuct word met enkel kalk. Renovatievlies verstevigd muren die zijn afgewerkt met kalk zodat je toch de look en feel hebt van een gladde muur.

Glasweefsel

Paintura Murascan Glasweefsel standaard ruit 130g/m² is zeer voordelig verkrijgbaar bij Verfwebwinkel.  Paintura Murascan Glasweefsel standaard ruit 130g/m² is gepigmenteerd dat wil zeggen voorgeschilderd, in de volksmond noemen we dat voorgesausd. Dit behang is dus al een keer met muurverf behandeld. Daardoor zuigt het renovatievlies geen muurverf meer op als je gaat schilderen. De randen boven en onder adviseren we wel om af te kitten met Den Braven Acryllaatkit anti-crack.

Welke lijm heb je nodig?

Zowel de Paintura Murascan Glasweefsel standaard ruit 130g/m² als de Paintura Muravlies Renovatievlies Glad 150 g/m² Rol 50M zijn aan te brengen met de Paintura MuraCol Glasweefsellijm Transparant 10 Liter. Paintura MuraCol Glasweefsellijm Transparant 10 Liter is een professionele, universele, makkelijk verwerkbare kant- en klare lijm voor het verlijmen van wandbekleding en glasweefsel op poreuze ondergronden zoals bv hout, gips, beton, pleisterwerk en gipsplaat.

Waarmee kun je glasweefselbehang overschilderen?

Glasweefselbehang kun je overschilderen met diverse soorten muurverf (latex). Bijvoorbeeld Sigma Sigmatex Superlatex Mat of Sikkens Alphacryl Pure Mat. Hiervoor kun je de Paintura Muurverfroller voor gebruiken. Indien je een kwalitatief mindere muurverf gebruikt, heb je een grote kans op craqueleren ( barsten in de muurverf), dit komt doordat er spanningsverschil is tussen de glasweefsellijm en de muurverf.

Je kunt glasweefselbehang ook overschilderen met een 2 componenten epoxy coating. Hierdoor wordt het glasweefselbehang nog beter afwasbaar, schobbaar zelfs. Je kunt hier een 2K coating van Rust-Oleum voor gebruiken, bijvoorbeeld e Rust-o-Thane 9200

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »