Kalkverf van Rust-Oleum heet Chalky Finish Meubelverf en is een klassieke matte kalkverf voor het schilderen van hout, steen, stucwerk. Meestal kun je de Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf zonder primer aanbrengen maar we adviseren dit wel vooraf te testen. Deze Chalky Finish Meubelverf is op waterbasis en eenvoudig met een roller of kwast aan te brengen. Chalky Finish Meubelverf dekt goed en laat zich gemakkelijk schuren.

Hoe breng je Chalky Finish meubelverf aan?


Rust-Oleum Chalky Finish meubelverf is op waterbasis en gemakkelijk aan te brengen met kwast of roller. Wil je een extra vintage look creeren, breng dan eerst een contrasterende kleur kalkverf aan, die je door de tweede laag kunt doorschuren. In onderstaande instructie video laten we zien hoe dit werkt. Als je met kalkverf gaat schilderen is het niet de bedoeling dat je heel 'netjes' schilderd zoals je dat misschien gewend bent. Je mag best 'slordig' te werk gaan, kwaststrepen mogen best zichtbaar blijven. Dat hoort een beetje bij de uitstraling die je van kalkverf mag verwachten. 

Moet je Chalky Finish Meubelverf beschermen?


Voor meubels of tafels die extra bescherming nodig hebben adviseren wij de Meubelwas of Meubelvernis Mat aan te brengen. Hierdoor wordt het vuil en vet afstotend maar ook beter beschermt tegen krassen en slijtage. Doordat deze kalkverf vrij open van structuur is wordt de Furniture Wax echt opgenomen door de kalkverf, de wax kruipt gewoon echt 'in' de kalkverf. Dit geld ook voor de Decowax die we hieronder verkopen.

Probeer ook eens een metallic van Decowax over de kalkverf, voor een echte unieke finish! 

 Kun je Meubelverf Chalky Finish over schilderen?

Ja hoor! Je kunt Meubelverf Chalky Finish met allerleis soorten verf overschilderen. Het voordeel van Meubelverf Chalky Finish is dat er een volgende laag prima aan hecht. Dat komt doordat de meubelverf een open structuur heeft.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »