Wil jij ook gaan schilderen met waterbasis verf voor binnen? Maak dan je keuze uit deze selectie waterbasis verf. Waterbasis verf heeft vele voordelen, wij zullen er hieronder een aantal belichten. Waterbasis verf is verkrijgbaar in hoogglans, halfglans, zijdeglans of mat. Waterbasis verf voor binnen is tegenwoordig ook huidvetresistent.


Is waterbasis verf eigenlijk wel huidvetresistent?

Ja waterbasis verf is huidvetresistent, maar wat bedoelen we daarmee? Als je vroeger met waterbasis verf je deuren, kozijnen of keukenkastjes schilderde kreeg je daar naar verloop van tijd een smoezelige plek op. Dat was de plek waar je met je handen de deur of kozijn vastpakte. Niet schoon te krijgen! Dat kwam omdat het huidvet van je handen invreet op de waterbasis verf. Dat hebben de verffabrikanten opgelost en een speciaal stofje toegevoegd aan de verf. Het huidvet krijgt nu geen kans meer en de verf blijft goed te reinigen, ook na verloop van jaren. Bij Sigma noemen ze dit stofje LTA+ technologie en dat zit in alle Sigma S2U Nova producten 

Wat zijn de voordelen van waterbasis verf?

Er zitten vele voordelen aan waterbasis verf. Het is snel droog want je kunt na 3 tot 4 uur een volgende laag verf aanbrengen. Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn want je moet wel een beetje doorwerken. Waterbasis verf kan nagenoeg niet vergelen, dit gebeurt bij terpentine verdunbare verf nog vrij vaak. En waterbasis verf is reukarm, je hebt dus geen nare verflucht in je huis hangen als je gaat schilderen.

Hoe breng je waterbasis verf aan?

Waterbasis verf kun je met een viltroller of kwast aanbrengen. Het is aan te raden om een kwast te gebruiken met een kuntsvezel, bijvoorbeeld de Goudhaantje Futura kwast of een Staalmeester kwast. Deze kwasten zijn uitstekend geschikt voor waterbasis verf. Wil je een beetje opschieten met schilderen of heb je een groot oppervlak te doen, dan zou je een viltroller kunnen nemen. Een viltroller neemt de waterbasis verf snel op en staat de verf ook weer snel af aan het oppervlak. Dit in tegenstelling tot een schuimroller die moet zicht eerst volzuigen met verf voordat hij verf afstaat aan het oppervlak.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »