Koop je platte kwasten bij Verfwebwinkel

Type haar

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Verfwebwinkel heeft platte kwasten met verschillende haarsoorten in het assortiment.

Varkenshaar

Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Platte kwasten

Platte kwasten zijn geschikt voor alle soorten schildersklussen. Denk hierbij aan beitsen, vernissen of om muurverf mee aan te brengen. Verfwebwinkel heeft diverse merken in het assortiment, denk aan Paintura, Staalmeester, Anza en Goudhaantje. Maar zelfs platte kwasten van Farrow & Ball zijn bij Verfwebwinkel verkrijgbaar.

Welke kwast heb je nodig?

Universele kwast: Paintura Hybride Platte kwast, Staalmeester Kwast Plat Pro-Hybrid 2023 of Goudhaantje Platte Kwast Purple serie 686.
Kwast voor terpentinegedragen verf: Goudhaantje Platte kwast serie 660
Kwast voor watergedragen lakken: Goudhaantje Platte kwast Futura Serie 680
Voor beits, vernis, hardwax of olie aanbrengen gebruik je de Staalmeester Platte Kwast 2010

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten hebben sneller de kans om haartjes te verliezen, deze zijn daarom meer geschikt voor eenmalig schilderwerk bijvoorbeeld om een samplepotje mee uit te smeren. Deze zijn zowel rond, plat, radiatorkwast als in een blokkwast verkrijgbaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »