Top 5 Grondverf & Primer vind je bij Verfwebwinkel

Het gronden van een oppervlak voordat men gaat schilderen is van enorm belang. Het zorgt voor een juiste hechting tussen het geschilderde oppervlak en de aflak. Dit is nodig om een duurzaam eindresultaat te verkrijgen. Bij het schilderen is het van belang om geen stappen over te slaan. Zo verdient een goede aflak ook een goede grondverf.

De beste grondverf op waterbasis

Tegenwoordig wordt voor het merendeel van het binnenschilderwerk gebruik gemaakt van watergedragen lakken. Hier hoort dan vanzelfsprekend ook een watergedragen grondverf bij. Zonder primer is de hechting op kaal hout bijna onmogelijk. Hierdoor zal het schilderwerk dan ook niet lang meegaan, en dat is zonde. Om dit te voorkomen is er een mooi product beschikbaar in ons assortiment:

Grondverf op terpentinebasis

Buiten is lakverf op terpentinebasis nog steeds razend populair. Mede doordat de watergedragen lakken niet dezelfde duurzaamheid leveren. Daarnaast hoeft er voor buitenlakken minder streng gekeken te worden naar de VOS regelgeving. Dusdanig dat terpentine buiten nog wel zijn doorgang kan vinden. Bij deze terpentine aflak hoort wederom een terpentine grondverf:

Hechtprimers voor oppervlakken als kunsstof en MDF

Een hechtprimer is een speciaal soort grondverf. Eentje die gebruikt wordt om hechting te creëren op doorgaans lastig te hechten oppervlakken. Denk hierbij aan kunststof, MDF maar ook aan het overschilderen van een terpentinegedragen lak met een lak op waterbasis. Een hechtprimer biedt dus hulp waar een normale primer ophoudt te werken. Een aantal voorbeelden zijn:

Grondverf voor vochtplekken

In vochtige ruimtes kan men last krijgen van vocht- en of schimmelplekken indien de ruimte niet goed geventileerd wordt. Voordat er over deze muren heen geschilderd kan worden, dienen deze geïsoleerd te worden. Hiervoor zijn speciale isolerende primers ontwikkeld, een aantal voorbeelden zijn:

Primer voor roest en metaal

Voor het behandelen van roest en metaal zijn er ook speciale primers op de markt gebracht. Hechting op metaal en roest zijn een lastig geval. De stoffen die nog uit de roest komen zetten worden door deze primer heen gelaten en kunnen dus ontsnappen. Andere grondverven hebben deze eigenschappen niet, waardoor de aflak kan afbladderen. Voorbeelden van dit soort producten zijn:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »