Primer voor roest koop je hier online!

Als je over roest wilt schilderen heb je eerst een primer voor roest nodig. Deze antiroest primer hebben we ook in een spuitbus. Met een primer voor roest kun je direct over de roest heenschilderen. Met primer voor roest kun je niet alleen over de roest heenschilderen, de roest komt daarna ook niet meer terug. In de primer voor roest zit namelijk een corrosiewerend stofje, daardoor gaat het metaal niet meer roesten.

Hoe ga je te werk met roestwerende primer?

Grote stukken roest verwijderen met een steekmes, daarna met een staalborstel de kleinere stukken roest af borstelen. Met een stoffertje het laatste stof verwijderen. Schuren is niet nodig, je kunt gelijk beginnen met de roestwerende primer. Daarna kun je deze Rust-Oleum primer aanbrengen. Ook verkrijgbaar in een spuitbus.

Hoe breng je primer voor roest aan?

Je kunt roestwerende primer aanbrengen met een kwast of roller, al naar gelang je dat zelf handig vind. Let er wel op dat je voldoende laagdikte aanbrengt want dan heb je de beste roestwerende eigenschappen. 
 

Is er ook roestprimer in 2K beschikbaar?

Jazeker. Van Rust-Oleum hebben we ook een twee componenten primer beschikbaar. Hierbij bescherm je metaal nog beter tegen roest. Gebruik hiervoor de 9169 Roestprimer van Rust-Oleum Dit past helemaal in de systeemopbouw van 9100 Epoxy coating.

 

Roestwerende primer voor binnen gebruik, welke primer is daar geschikt voor?

Wij verkopen hiervoor alleen oplosmiddelhoudende producten. Deze mag een prof dus niet binnen gebruiken. Mocht je als schilder toch binnen direct over roest moeten schilderen. Dan adviseren we het metaal goed te ontroesten. Daarna kun je Rust-Oleum 9100 Epoxy coating direct op het staal aanbrengen. Dit wordt veel in zwembaden gedaan. Let op: Gebruik bij 9100 wel de High Solid (HS) verharder (Activator). Alleen in combinatie met deze verharder is het toegestaan om dit binnen te gebruiken.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »