Filter

Filters

Klaar

Grondverf op terpentinebasis

4 Product(en)
Sorteer op:

Grondverf op terpentinebasis is te gebruiken voor het schilderen van kaal hout want op kaal hout hecht grondverf goed. Dit komt doordat het hout de grondverf op terpentinebasis opneemt, de grondverf trekt erin. Dat zorgt voor een goede vernetting in het hout, de verf gaat een verbinding aan met het hout.

Hoe breng je Grondverf op terpentinebasis aan?

Je kunt grondverf op terpentinebasis aanbrengen met een kwast of viltroller. Let er goed op dat je voldoende laagdikte aanbrengt want je moet wel een goede gevulde ondergrond hebben als je mooi lakwerk af wilt leveren. Ook is het belangrijk dat je overal evenveel grondverf aanbrengt daardoor wordt het schuren makkelijker.

Moet je grondverf op terpentinebasis nog schuren?

Als je vanaf kaal hout begint met schilderen is het belangrijk dat 1 of twee lagen aanbrengt. Na de eerste laag schuur je met schuurpapier korrel 120 of 150. Daarna breng je een tweede laag grondverf aan. Die schuur je met korrel 180 of 240. Dan heb je de perfecte basis om te gaan voorlakken.

Is een dure grondverf zijn geld waard?

Een duurder grondverf op terpentinebasis is zijn geld zeker waard want je hebt een kwalitatief beter product in handen. Dat merk je aan de vaste stoffen die in de grondverf zitten want daarmee heb je een beter vullend vermogen (lees meer laagdikte= meer glans bij hoogglans afwerking). Zeker als je met hoogglans gaat aflakken is een betere grondverf zijn geld zeker waard!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »