Koop je penseel voordelig bij Verfwebwinkel

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Verfwebwinkel heeft diverse soorten penselen in het assortiment. Hieronder helpen we je met het kiezen van jouw nieuwe penseel.

Type haar

Varkenshaar

Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels

De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard. Het penseel van Goudhaantje en Anza zijn ook gemaakt van polyester vezels.

Penselen

Penselen zijn ideaal voor het schilderen van moeilijk bereikbare plaatsen of wanneer je heel precies wilt werken. Verfwebwinkel heeft vele maten op voorraad, het goudhaantje futura penseel serie 788 is van 4 mm tot wel 20 mm verkrijgbaar. De Anza Platium Pro is ideaal voor strak bijsnijschilderwerk, je kunt hele strakke lijnen zetten doordat je deze kwast in de kunstschildersgreep kunt vasthouden.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »