Hoewel betonnen vloeren zeer sterk zijn, moeten ze goed onderhouden worden. Ze moeten immers een hoop gewicht dragen van zowel meubels, mensen en apparatuur als van voertuigen. Stofvorming, vlekken en scheuren zijn de meest voorkomende gevolgen van het slecht onderhouden van een betonvloer. Om dit te voorkomen zijn er de producten uit de Rust-Oleum EpoxyShield serie waarmee je je betonvloer kunt afwerken. Je leest alles over deze betonvloer coatings op Verwebwinkel.nl.

Rust-Oleum EpoxyShield vloercoating

Rust-Oleum EpoxyShield is een productlijn gericht op het verven van vloeren. De producten zijn gemakkelijk te verwerken zonder dat daar veel technische kennis voor nodig is. De vloercoatings van Rust-Oleum kennen een uitstekende duurzaamheid, waardoor de vloer weer jaren mee kan. Afhankelijk van de gewenste afwerking en de mate waarin de vloer belast zal worden, kun je kiezen uit een van volgende producten en soorten vloercoating:

Rust-Oleum EpoxyShield reiniger / ontvetter

Rust-Oleum EpoxyShield reiniger / ontvetter is een reinigingsmiddel speciaal voor vloeren. Breng de reiniger met een doek, borstel of bezem op de vloer aan om verontreinigingen te verwijderen. Denk hierbij aan vetvlekken, olie, maar ook aan vuil en andere vuiligheid. Naast betonnen vloeren is dit schoonmaakmiddel ook geschikt voor het reinigen van metalen vloeren.

Betonreparatie

Beschadigingen in de vloer moeten voor het coaten van de betonvloer eerst gerepareerd worden. Scheuren en gaten vul je gemakkelijk met de Rust-Oleum EpoxyShield Betonreparatiemortel. Breng de betonmortel aan met een vlakspatel en wacht vervolgens 48 uur voordat je de mortel overschilderd. Voor betonreparatie bij kleine scheuren tot 3 mm gebruik je de Rust-Oleum EpoxyShield Betonscheurvuller. Dit tweecomponenten epoxy vulmiddel is al na 4 uur overschilderbaar.

Betonvloer primer

Wie eerst nog een primer op de betonvloer wil aanbrengen, kiest voor de Rust-Oleum 3333 hechtprimer. Gebruik deze primer enkel op niet-poreus beton, zoals gevlinderd beton. De 3333 primer zorgt voor een perfecte hechting van alle Rust-Oleum coatings.

Betonvloer coating

In de productlijn EpoxyShield van Rust-Oleum vind je 3 soorten betonvloer coating. De eerste is Rust-Oleum EpoxyShield 5220 Sealer. Deze betonsealer is waterverdunbaar en betstaat uit slechts 1 component. De sealer helpt stofvorming verminderen en beschermt de vloer tegen vocht en chemicaliën. Wanneer je de EpoxyShield Sealer als afwerklaag gebruikt, dien je twee lagen aan te brengen. Het is ook mogelijk om de Sealer te gebruiken als impregneerlaag voor de EpoxyShield 5200 Ultra in plaats van als vloercoating.

Rust-Oleum Epoxyshield 5200 Ultra is een 1-component betonvloer coating. Gebruik deze vloercoating op betonvloeren die licht tot middelzwaar belast worden. De betonvloer coating beschermt de vloer goed tegen chemicaliën en de meeste bandensoorten.

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx is de sterkste vloercoating van Rust-Oleum. Deze gebruiksvriendelijke epoxyvloercoating is bestand tegen middelzware tot zware belasting en perfect bestand tegen autobanden. Hiervoor hoef je slechts 1 laag van deze betonvloer coating aan te brengen.

Speciale vloercoating

Wil je een antislipvloer of decoratief effect op de vloer creëren? Dat kan door het instrooien van het Rust-Oleum EpoxyShield Anti-Slip Additief en / of de Rust-Oleum EpoxyShield Decoratieve Chips.

Rust-Oleum Garagevloer Coating

Wie op zoek is naar een alles-in één-pakket kiest voor Rust-Oleum Garage Floor Coating. In dit pakket zit een tweecomponenten garagevloer coating, schoonmaakmiddel, roerhoutje, de decoratieve chips en een handige instructie dvd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »