Ondergronden die erg heet kunnen worden, kun je niet zomaar verven. Denk bijvoorbeeld aan motoren, ventilatoren, barbecues, stookgereedschap en kachels. Voor deze oppervlakken gebruik je een hittebestendige verf. Deze verf is bestand tegen zeer hoge temperaturen en is daarmee ideaal voor het schilderen van deze ondergronden. Bij Verfwebwinkel bestel je de hittebestendige coatings van Rust-Oleum voordelig online. Lees er alles over op deze webpagina!

Hittebestendige verf

Hittebestendige verf is speciale verf die bestand is tegen extreem hoge temperaturen. Dat maakt deze verf ideaal voor het gebruik op boilers of motoren bijvoorbeeld. Rust-Oleum hittebestendige coating is geschikt voor het verven van oppervlakken die continu 650°C kunnen zijn. Ook een kortstondige piektemperatuur van 750°C is geen probleem voor deze hittebestendige lak. De hittebestendige verf van Rust-Oleum is geschikt voor gebruik op blank, nieuw of gestraald staal dat erg warm kan worden. Bovendien kan de hittebestendige coating worden aangebracht op gecoate oppervlakken die zijn voorbehandeld, zoals barbecues. Gebruik deze speciale verf enkel binnen of in een beschutte omgeving buiten. Zo is de verf bijvoorbeeld prima geschikt voor barbecues die na gebruik beschut wordt weggezet.

Hittebestendige lak

Rust-Oleum Hittebestendige Coating is de hittebestendige lak uit de Hard Hat productlijn van Rust-Oleum. De hittebestendige lak is verkrijgbaar in een verfblik van 750 ml of 2,5 liter. Het blik verf van 750 ml is geschikt voor het schilderen van een oppervlak van 7,5 tot 9 m2. Met 2,5 liter hittebestendige lak kun je zelfs 25 tot 30 m2 lakken. De lak is gemakkelijk te verwerken met een kwast of roller. Ongeveer 2 uur nadat de lak is aangebracht, is hij kleefvrij en na pakweg 24 uur is de lak overschilderbaar. Kies voor hittebestendige lak in een aluminium kleur (1015) of zijdeglans zwart (1078).

Rust-Oleum Hard Hat hittebestendige coating spray

Rust-Oleum Hittebestendige Spray is de hittebestendige spuitbus verf van Rust-Oleum. Hittebestendige spuitverf is vooral makkelijk voor het schilderen van roosters en moeilijk bereikbare plekken waar veel warmte afkomt. Voor meer gebruikersgemak tijdens het spuiten, kun je gebruikmaken van de speciale Comfort Grip van Rust-Oleum. Kies voor een aluminium of zijdeglans zwarte afwerking. Met een hittebestendige coating spray kun je 2 m2 verven.

Tip! Reinig steeds na het spuiten de sproeikop van de spuitbus. Dit doe je door de spuitbus ondersteboven te houden en de sproeikop in te drukken totdat er transparant drijfgas uitkomt. Dit lijkt misschien verspilling, maar voorkomt verstopping van de spuitbuis. Zo kan de spray later gewoon opnieuw gebruikt worden!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »