Metalen gevelbekledingen of damwanden schilderen is vaak een flinke klus. Meestal gaat het namelijk niet om het schilderen van een garagedeur, maar om het verven van grote oppervlakken gevelbeplating. Met de Mathys by Rust-Oleum Metal Cladding topcoat en primers heb je de juiste producten in handen om deze schilderklus te klaren! We leggen je graag uit hoe je dat het beste kunt doen en welke producten je hiervoor precies nodig hebt.

Metalen gevelbekleding schilderen

Metalen gevelbekleding wordt vaak omschreven als damwanden. Er zijn veel redenen om damwanden te schilderen. Zo is het schilderen van metalen gevelbeplating goedkoper dan de beplating te vervangen. Daarnaast hebben schilderwerkzaamheden veel minder impact op de bedrijfsprocessen dan een verbouwing. Ook verlengt een nieuwe laag metaalverf de levensduur van de gevelbeplating met ten minste 10 jaar. Hierdoor is de metalen gevelbekleding weer jaren beschermd tegen atmosferische, chemische en mechanische aantasting. Tot slot is gebouwoptimalisering ook altijd iets om trots met medewerkers en klanten te delen. Het is dus ook goed voor de algehele bedrijfscommunicatie en presentatie.

Gevelbeplating opfrissen

Het is dus niet altijd nodig om de metalen gevelbekleding van een bedrijfspand te renoveren. Vaak is de gevelbeplating opfrissen met een goede metaalverf en primer al voldoende. Juist als metalen gevelbeplating nog in goede conditie is, is het slim om hem van een nieuwe verflaag te voorzien. Een frisse uitstraling van het gebouw is belangrijk voor de reputatie van het bedrijf bij klanten én medewerkers. Het opfrissen van de gevelbekleding kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer de organisatie van huisstijl verandert. Ook verlengt het de schilderen van damwanden de levensduur van de bestaande coating. Tot slot optimaliseert een fris geschilderde damwand uiteraard ook de uitstraling van het pand. Allemaal redenen om gevelbekleding die nog in goede conditie is op te frissen.

Damwanden schilderen

Rust-Oleum heeft een speciale productlijn op de markt gebracht voor het schilderen van damwanden, namelijk Metal Cladding. Voor het opfrissen van gevelbeplating heb je twee verschillende systemen nodig: een primer en een topcoat.

Rust-Oleum Metal Cladding Primer

Allereerst dient er een laag primer te worden aangebracht. Kies voor een laag Rust-Oleum Metal Cladding Primer op metalen ondergronden als blank, gestraald of verzinkt staal in goede staat. Breng deze matte primer op waterbasis aan met een kwast, roller of airless spuit. Na een half uur is deze primer kleefvrij en na een uur is hij zelfs al overschilderbaar!

Rust-Oleum PVDF Primer

Is er echter sprake van gegalvaniseerd staal, zink, aluminium of een laag PVDF? Dan wordt de speciale Rust-Oleum PVDF Primer geadviseerd. Deze primer op basis van vinylhars is de ideale hechtprimer voor op deze ondergronden. Breng deze een-componentprimer aan met een kwast, roller of airless spuit. Laat de PVDF hechtprimer 24 uur drogen voordat je met het volgende systeem aan de slag gaat.

Rust-Oleum Metal Cladding Topcoat

Beide primers kunnen worden afgewerkt met de Rust-Oleum Metal Cladding Topcoat. Deze zijdeglans metaalverf op waterbasis is de perfecte decoratieve topcoat voor deze primers. De topcoat is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en zorgt voor een duurzame afwerking van het metaal. Door zijn uitstekende UV-weerstand, droogt de verf niet uit en verkleurt hij niet door de zon.

Rust-Oleum Metal Cladding online kopen

De producten uit de Metal Cladding lijn van Mathys by Rust-Oleum shop je voordelig online bij Verfwebwinkel. In onze online verfwinkel betaal je nooit teveel voor je verf en coating. Bovendien werken bij ons enkel professionele schilders met jarenlange ervaring in het schildersvak. Door de combinatie van onze vakkennis en kennis van ons uitgebreide productassortiment, kunnen we iedereen van een deskundig advies voorzien. Heb je nog vragen over damwanden schilderen of weet je niet waar je moet beginnen? Stuur ons dan foto's van jouw situatie toe. Dat kan heel gemakkelijk door ze te uploaden via ons contactformulier of mail ze ons gewoon even toe. Zo kunnen wij een passend advies geven!Damwanden SchilderenDamwanden Schilderen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »