Niet vergelende verf of verf op terpentinebasis voor binnenschilderwerk. Op plaatsen waar weinig zonlicht komt vergeelt terpentine verdunbare verf het meest. Dit wordt in vakjargon ook wel donkervergeling genoemd. Erg vervelend als je witte verf geschilderd hebt.

Voor binnen schilder je toch het liefst met terpentine verdunbare verf?

Gelukkig is het vergelen van verf te voorkomen door speciale verf op terpentine basis te gebruiken, bijvoorbeeld Sigma S2U Satin met "White Shield Technologie". Dat is een uitvinding van Sigma wat voorkomt dat de verf vergeelt op plaatsen waar weinig zonlicht komt. Vooralsnog alleen in zijdeglans verkrijgbaar.

Voorkomt verf op waterbasis vergeling van witte tinten?

Ja over het algemeen wel. Zeker de varianten van zijdeglans en mat. Hoogglans verf op waterbasis wil nog wel eens vergeling geven op plaatsen waar weinig zonlicht komt, is onze ervaring. De voorkeur gaat dus uit naar verf op waterbasis in zijdeglans of mat. 

Welke verf moet ik nemen om vergeling van de verf te voorkomen?

Wij hebben een aantal producten geslecteerd die niet of nauwelijks vergelen. Deze selectie is tot stand gekomen door onze eigen ervaringen uit de praktijk. Deze lijst met producten wijzigd omdat fabrikanten ook wijzigingen of productverbeteringen toepassen. Wil je dus een niet vergelende verf kopen, kies dan een van onderstaande producten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »