Terpentinebasis verf binnen wordt eigenlijk alleen maar door consumenten gebruikt want schilders mogen geen terpentinebasis verf binnen gebruiken. Dat is slecht voor de gezondheid van de schilders omdat ze dagelijks verf gebruiken. Voor consumenten is dat anders, zij schilderen binnen eens in de zoveel jaar. Hierdoor ontstaat er nauwelijks schade aan je gezondheid. Wil je echt een minder schadelijke verf voor je gezondheid kies dan watergedragen verf.

Waar moet je op letten als je terpentinebasis verf binnen koopt?

Als je verf op terpentinebasis koopt moet je er rekening mee houden dat de verf vergeelt. Dit gebeurd alleen als je een wit of een tint uit wit koopt bijvoorbeeld RAL 9010 of RAL 9016. Sommige verffabrikanten hebben een oplossing voor het vergelen. Je kunt dan kiezen uit Sigma S2U Satin of Wijzonol op terpentinebasis.

Hoe kun je terpentinebasis verf binnen aanbrengen?

Terpentinebasis verf kun je gemakkelijk met een kwast of roller aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwast van varkenshaar of een kunstvezel speciaal voor terpentinebasis verf.

Is terpentinebasis verf kras- en slijtvast?

De meeste terpentinebasis verf voor binnen is kras- en slijtvast dus geschikt om een vloer of deur mee te schilderen. Doordat het kras- en slijtvast is heb je minder snel beschdigingen en gaat de verf langer meer. Laagdikte is hierbij wel belangrijk, beter twee dunne lagen dan twee dikke.

Hoe ga je te werk met terpentinebasis verf binnen?

Indien je bestaand schilderwerk wilt gaan schilderen is het belangrijk dat je eerst alles ontvet, dit doe je met Universol. Daarna schuur je het oppervlak met een fijn schuurpapiertje, korrel 220 of hoger. Daarna kun je de eerste verf laag aan brengen. Tussen verflagen in altijd schuren met een hogere korrel, maar nooit meer dan 100 korrels hoger. Kale plekken of kaal hout eerst behandelen met grondverf en daarna schuren met korrel 150. Tussentijds ontvetten is niet nodig.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »