Koop je blokkwast voordelig bij Verfwebwinkel

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Blokkwasten zijn in beide varianten verkrijgbaar, wij helpen jou met het zoeken naar de juiste blokkwast.

Type haar

Varkenshaar

Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels

De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

De blokkwast

Een blokkwast is geschikt voor allerlei soorten schilderwerk, maar met name voor latex en acrylverven op muren of plafonds. Een blokkwast is vaak handig als er grote oppervlakten geschilderd moeten worden. Verfwebwinkel heeft diverse merken in het assortiment, hieronder een korte samenvatting welke kwast bij jou klus past.

Welke blokkwast heb je nodig?

De goudhaantje Futura Blokkwast heeft synthetische haren.
Staalmeester Blokwitter 2910 heeft een unieke mix van Polyesterhaar gemixd met Chinees Varkenshaar, dit zorgt voor een streeploos eindresultaat.
Goudhaantje blokkwast Prof is gemaakt van chinees varkenshaar, kenmerken voor deze haarsoort in de gespleten punt. Door de gespleten punt zie je minder aanzetten en breng je meer laagdikte aan.  Deze blokkwast is ideaal voor het aanbrengen van Farrow & Ball  en Little Greene muurverf.
Ben je opzoek naar een goedkope blokwitter? Ga dan voor de Anza voordeel blokwitter. Let op dat deze blokwitter haartjes kan verliezen tijdens het schilderen.

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten hebben sneller de kans om haartjes te verliezen, deze zijn daarom meer geschikt voor eenmalig schilderwerk bijvoorbeeld om een samplepotje mee uit te smeren. Deze zijn zowel rond, plat, radiatorkwast als in een blokkwast verkrijgbaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »