Schilderstape, Afplaktape, Maskingtape het zijn verschillende benamingen maar we bedoelen eigenlijk allemaal hetzelfde. Maskingtape zoals we in het vakjargon zeggen gebruik je voor het afplakken van kozijn, muur of ruit tijdens het schilderen. Alles waar geen verf aan mag komen plak je af met deze maskingtape. De ondergrond is bepalend wat voor maskingtape je gaat gebruiken. En de kleur van de maskingtape geeft aan voor welke ondergrond deze tape is geschikt. Wij zullen het hieronder verder uitleggen:

 

 • Creme:

  Maskingtape gemaakt van crepe en geschikt voor algemeen gebruik tijdens het schilderen. Deze maskingtape is NIET UV-bestendig (kan dus niet tegen lange blootstelling aan zonlicht.)
   
 • Blauw:

  Is eigenlijk hetzelfde als creme, maar deze is 8 dagen UV-Bestendig.
   
 • Paars:

  Maskingtape met een soft release lijmlaag. Dat wil zeggen dat deze maskingtape een zachte lijmlaag heeft waardoor deze geschikt is voor gebruik op kwetsbare ondergronden. Je kunt hierbij denken aan behang of een 'verse' verflaag.

 • Rood

Wil je maskingtape waar geen verf onderdoor kan lopen? Gebruik dan de rode Kip 3301 Tape Ultra Sharp 

 • Gold of Geel:

  Deze maskingtape is niet gemaakt van crepe maar van rijstpapier, (KIP gebruikt Japansrijstpapier). Rijspapier heeft als grote voordeel dat het dunner is waardoor je een strakkere lijn krijgt. Maskingtape Gold of Geel is 'onbeperkt' UV-Bestendig. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »