Probastine / Polyfilla Pro innoveert al meer dan 50 jaar

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Polyfilla Pro reparatie- en egaliseermiddelen voor de bouw. Innovaties die zorgen voor minder voorbereiding bij een beter resultaat. Een kort lesje geschiedenis over Polyfilla Pro

1956 –   In Nederland wordt Alabastine opgericht. Deze benaming komt van de gipssoort albast.
1964 –   Na de bouw van een nieuwe fabriek volgt de Europese expansie. Het merk gaat verder als Molto in Duitsland, Polyfilla in Frankrijk en Polycell in het Verenigd Koninkrijk.
1970 –   Ontwikkeling van de eerste gebruiksklare vuller in tube.
1992 –   Investeringen in de fabrieken om de productie-installaties te moderniseren. Alle productielijnen zijn voortaan hoogst geautomatiseerd.
1999 –   Ontwikkeling van 2 componenten epoxy houtreparatie producten die gemakkelijker in gebruik zijn en beter kunnen worden gemengd.
2002 –   Ontwikkeling van lichtgewicht vulmiddelen die gemakkelijker kunnen worden verwerkt en afgewerkt.
2007 –   Ontwikkeling van een nieuw twee-componenten houtvulmiddel op waterbasis voor houtreparaties. Deze bevat geen reuk en is vriendelijker voor het milieu.
2008 –   Overname door AkzoNobel. Ontwikkeling van twee-componenten urethaan-acrylaat houtreparatieproducten die nog sneller drogen, geen epoxy-allergie veroorzaken en perfect overschilderbaar zijn met de nieuwe soorten lakken.
2009 –   Ontwikkeling van extreem gladde egaliseermiddelen met een extra lange open tijd. Lancering van het merk Polyfilla Pro in heel Europa. Een speciaal assortiment voorbereidende producten voor professionele schilders of decorateurs.
2011 –    In Nederland vindt een merkenwissel plaats van van Probastine naar Polyfilla Pro. Dezelfde vertrouwde kwaliteit, maar dan met een een vernieuwde frisse uitstraling.

Bekende artikelen van Polyfilla:

Polyfilla staat bekend om haar effectieve opvulmiddelen, afbijtmiddellen, plamuren en acrylaatkitten.

Urethaan Acrylaat is nu de toekomst

Dankzij de innovaties van Polyfilla Pro ligt de toekomst voor houtreparatie nu bij Urethaan Acrylaat en niet bij Epoxy vulmiddelen. Het grote voordeel van Urethaan Acrylaat is de veel langere levensduur ten opzichte van Epoxy. Ook is urethaan acrylaat beter voor het milieu dan epoxy.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »