Bahco

2 Product(en)
Sorteer op:
Filter

Waarom Bahco producten een vis en een haak dragen?

Na Göran Fredrik Göransson zijn staalfabriek in 1862 had opgericht , de Europese staalindustrie had in de achttien jaren zeventig een lange depressie met lage prijzen voor algemene staal en ruw staal producten.
De prijzen voor bewerkte stalen waren veel beter, wat er voor zorgde dat de interesse voor het verwerken van staal aanwakkerde. In 1876 werd de bestaande staalwalserij veranderd om zogenaamde gefreesd staal te produceren .

Sales ontwikkelde snel en een aantal aanvragen voor staaldraad steeg. Het bleek namelijk uitstekend voor de productie van vishaken . Een vishaak moet hard en sterk zijn, maar absoluut niet broos.
Op dat moment was de combinatie " hard en sterk " een inconsistente en doornige metallurgische taak,
maar de " Bessemer staal " van Göransson 's staalfabriek geleverd bood optimale kwaliteit .

Toen de productie van zaagbladen in 1886 van start ging was er een behoefte is aan een merk, was er een logo nodig dat de bijzondere eigenschappen en kwaliteit liet zien, en de keuze was - heel natuurlijk - de vis en haak .
Iedereen zou dat staal begrijpen met een kwaliteit voor vishaken die perfect was voor zagen en andere snijgereedschappen. Het was een groot voordeel , een merklogo zonder letters en cijfers, waardoor het een gemakkelijk te herkennen symbool werd. Nog in de jaren vijftig, kon men nog werknemers horen vragen om een zaag " met de kleine vis; maar ook zoals nog steeds het geval is in landen met een onderontwikkeld alfabetiseringsgraad.

Bahco is een van de oudste geregistreerde handelsmerken , en het pictogram " Fish & Hook " is nog steeds verankerd in alle Bahco gereedschappen als een garantie voor de hoogste kwaliteit , prestaties en productiviteit - ontwikkeld voor professionals.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »