Trae-Lyx parketlakken worden graag door professionals gebruikt vanwege de hoge kwaliteit.
Doe-het-zelvers zullen echter ook ervaren dat Trae-Lyx parketlakken zich op een prettige manier laten verwerken. Of u nu kiest voor de parketteur, schilder of om het zelf te doen, het resultaat met Trae-Lyx parketlakken is altijd verrassend goed.

Om tot een goed eindresultaat te komen is er een goed begin nodig. Door een goede voorbehandeling van uw vloer uit te voeren wordt een goed eindresultaat inde hand gewerkt.

Na het ontvetten en schuren van de vloer kan deze eerst met Trae-Lyx Grondlak behandeld worden om noesten e.d te isoleren en verkleuringen te voorkomen. Is de kleur van de vloer niet helemaal uw smaak? Dan brengt u de onbehandelde vloer gemakkelijk en snel in de door u gewenste kleur met Trae-Lyx kleurbeits.

Trae-Lyx heeft twee soorten lak voor op hout:

  • 1- componenten blanke lak/vernis
  • 2- componenten blanke lak/vernis

1-componenten blanke lak/vernis

Speciaal voor de harde houtsoorten heeft Trae-Lyx Parketlak. Deze is op waterbasis en gemakkelijk aan te brengen. Verder is de Trae-Lyx Parketlak zeer slijtvast, vrijwel geurloos en niet vergelend.
Heeft u een zacht houten vloer, bv. grenen en vuren, dan is de Trae-Lyx Vloerlak geschikt. Deze elastische parketlak is speciaal ontwikkeld voor zacht hout. Verder is Trae-Lyx Vloerlak kleurloos, glashelder en verandert door de unieke samenstelling de kleur van het te behandelen materiaal nagenoeg niet. 
De parketlak en de vloerlak zijn beide in diverse glanssoorten leverbaar

2- componenten blanke lak/vernis

Bij hout dat intensief belast wordt, is het aan te raden om een twee-componenten parketlak te gebruiken.
Twee-componenten verf bestaat uit een basisverf en een bijbehorende verharder. Zodra de juiste hoeveelheid verharder met de basislak vermengt wordt gaat de parketlak pas drogen.
De projectlak van Trae-Lyx is zo'n twee-componentenlak. Trae-Lyx Projectlak heeft een zeer hoge slijt- en krasvastheid, vergeelt niet en is o.a. geschikt voor de afwerking van houten vloeren en trappen, die zeer intensief belast worden. Deze vernis is leverbaar in mat en zijdeglans afwerking.

Liever een ultra matte afwerking van uw hout. Trae-lyx Naturel beschermt onzichtbaar met naturel look: het oppervlak lijkt onbehandeld. Dan is de Trae-Lyx Naturel het product dat u zoekt.
Trae-Lyx Naturel parketlak is extreem duurzaam en slijtvast. Trae-Lyx naturel parketlak is zeer geschikt voor eikenhouten vloeren en meubelen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »